Instrukcje i komunikaty Zakładu Zaopatrzenia....

  • TAK
  • Instrukcje i komunikaty Zakładu Zaopatrzenia. Punkty rozdziału żywności w ciągu 14 dni od chwili otrzymania żywności lub drewna winny były złożyć w hurtowni żywności lub w Komisji Opałowej raporty wraz z arkuszami zbiorczymi kuponów. Przykładowe ceny: sól biała - 0.8 zł za kg, marmolada - 4.60 zł za kg, cukier - 3 zł za kg, proszek do prania - 0.75 za paczkę 250 gr, mydło - 0.6 za szt., kapusta kwaszona - 2.80 zł za 1 kg, sacharyna - 1 zł za pudełko 100 szt., zapałki - 0.15 zł za pudełko 48 szt., jajka - o.40 zł za szt., buraki - 3.60 zł zł kg, kawa zbożowa - 7 zł za kg, chleb - 0.60 zł za kg.

  • marzec 41
  • lipiec 41r.
  • w getcie
  • administracyjne, gospodarcze, społeczne
  • ceny, gospodarka, Judenrat
  • Dokumenty z Archiwum Ringelbluma, cz. I

  • 1080
  • Powiązani ludzie:

    • Gomoliński J.

      Vice - dyrektor Zakładu Zaopatrywania ---- maj 1941r.

    • Mławski Rafał

      Właściciel firmy przy Ciepłej 28, która pośredniczyła w rozdziale żywności między Gminą a sklepami.

    • Grasberg H.

      Vice-przewodniczący Zakładu Zaopatrywania (marzec 41).

    • Drybiński I.

      Vice - dyrektor Zakładu Zaopatrywania. marzec - lipiec 41r.